Parrain-Ami

Een familiaal onthaal voor een langetermijnrelatie

De vereniging organiseert de pleegzorg van kinderen die in een moeilijke gezinssituatie leven. Het kind wordt regelmatig en op afgesproken tijdstippen opgevangen in een bevriend gezin, dat het kind educatief ondersteunt en emotionele stabiliteit biedt.
 
Océane woont bij een gezin waar haar mama haar nu en dan bezoekt. Intussen al zes jaar wordt ze een weekend per maand en tijdens een deel van de vakanties opgevangen in het gezin van Christine.

 "Océane is vandaag elf. Voor ons maakt ze deel uit van ons gezin. Maar het is nooit onze bedoeling geweest om haar te adopteren. Dat is trouwens totaal niet de bestaansreden van de vereniging Parrain-Ami. We willen haar alleen wat meer stabiliteit bieden op lange termijn. En wanneer ze op haar achttiende thuis weggaat om op eigen benen te staan, weet ze dat ze nog altijd op ons zal kunnen rekenen."

De vereniging biedt ook een vorm van aangepaste pleegzorg voor 13 tot 18-jarigen aan: 'Let's do lunch'. Een keer per maand deelt een jongere een activiteit met een volwassene om zo een langetermijnrelatie op te bouwen. 

De vereniging Parrain-Ami kreeg in 2012 een Award van de Foundation en werd ook meermaals gesteund in het kader van het Help2Help-programma.

back-to-top