Onze 3 pijlers
 • ONS MECENAATSBELEID

  3 aparte pijlers

  BNP Paribas Fortis Foundation focust haar mecenaatsactiviteiten op drie werkterreinen: 

  • projecten van verenigingen steunen die gericht zijn op de integratie van kinderen en jongeren in moeilijkheden via vorming 
  • het engagement van de medewerkers voor diverse verenigingen aanmoedigen
  • solidariteitsacties organiseren die de steun van de hele bank in België genieten

  Wat de financiële steun aan projecten van verenigingen betreft, werkt de Foundation voornamelijk door middel van verschillende oproepen om projecten in te dienen die ze het hele jaar door organiseert.

 • Vorming voor jongeren in moeilijkheden

  Vorming is belangrijk voor de menselijke ontwikkeling en de economische groei en staat dan ook centraal in de activiteiten van de Foundation, die er concrete invulling aan geeft aan de hand van de volgende programma's.

 • Engagement van het personeel

  Engagement is een van de kernwaarden van BNP Paribas Fortis. Dat engagement krijgt onder meer vorm in sociale activiteiten waarvoor de medewerkers van de bank zich inzetten. Die mobilisering van het personeel is een stuwende kracht in de onderneming, waar ze leidt tot een ingesteldheid die veel verder gaat dan louter financieel mecenaat.

 • De solidariteitsacties genieten de steun van de hele bank

  De initiatieven van de Foundation zouden niet mogelijk zijn zonder de actieve steun van de verschillende afdelingen van de bank in België. Dankzij hun inzet en betrokkenheid konden solidariteitsacties voor kansarmen worden opgezet. 

  Tal van verenigingen genieten regelmatig steun van de Foundation dankzij de synergieën tussen de verschillende afdelingen van de onderneming. Via haar partnership met RSCA kan de Sponsoringafdeling elk jaar kinderen uitnodigen als 'Player Escort': ze mogen dan samen met de spelers het voetbalveld betreden. Op cultuurgebied kon de Foundation jongeren van verenigingen ook al een finale van de Koningin Elisabethwedstrijd laten bijwonen. 

  Back to School with a Smile

   
  In België leven 1,6 miljoen mensen onder de armoededrempel. Voor hen zijn schoolkosten, zeker bij de start van een nieuw schooljaar, een moeilijke tot onhaalbare hap uit het budget. Met de Back to School actie kunnen wij dit veranderen. Wij kunnen allemaal helpen minderbedeelde kinderen met basis schoolbenodigdheden zoals pennen, kleurpotloden en schooltassen uit te rusten.  Geen kind zou in ongemak of in verlegenheid terug naar school moeten gaan.  Laat deze belangrijke dag starten met  glimlachende gezichten!

  Wij zijn trots om voor deze actie samen te werken met Goods to Give (www.goodstogive.org)

  De vzw Goods to Give werkt samen met een 250-tal verenigingen in heel België. De voorbije jaren hielp ze meer dan 220.000 kwetsbare mensen. Good to Give helpt de sociale actoren bij hun werk door ondernemingen te sensibiliseren en te mobiliseren.

  De school packs zijn gekocht en verdeeld worden onder de kinderen door G2G in samenwerking met de sociale partner organisaties.

  De solidariteitsactie Back to School geniet van de volle ondersteuning van BNP Paribas Fortis Foundation. 1 euro donatie = 1 euro extra van  BNP Paribas Fortis Foundation, met een maximum bedrag van 10 000 euros.

  logo_GoodsToGive

back-to-top