Alle nieuws

Pers

  TOUTES LES ACTUALITES

  Accéder à la newsroom

  De nieuwe oproep voor projecten van 2019 is gestart !

  11-06-2019

  Jullie hebben tot 10 oktober 2019 om uw project in te dienen bij de Foundation.

  Via deze oproep voor projecten, zal BNP Paribas Fortis Foundation projecten ondersteunen die gericht zijn op de integratie en ontplooiïng van kansarme kinderen/jongeren (tussen 0 en 25 jaar), via buitenschoolse activiteiten in de brede zin (cultuur, sport, participatie, stages…)..

  Deze activiteiten bieden kinderen/jongeren met verschillende achtergronden de kans om elkaar te ontmoeten, zich te engageren en te emanciperen, samen dingen te creëren, hun talenten te ontdekken, door te zetten en zich goed in hun vel te voelen, verantwoordelijkheid te nemen en bij te leren.

   

  Een duurzame steun met een grote impact

  De oproep voor projecten wordt rechtstreeks beheerd via een bedrijfsfonds, opgericht binnen de Koning Boudewijnstichting. De geselecteerde organisaties krijgen tot 50.000 euro financiële steun. Bij een positieve evaluatie wordt de aanvankelijke steun van 25.000 euro voor een tweede jaar verlengd.

  In totaal zullen er 10 projecten geselecteerd worden die het volledige Belgische grondgebied bestrijken.

  BNP Paribas Fortis Foundation wil haar steun duurzaam maken en meer impact geven, en tegelijk de organisaties op een meer gediversifieerde en complementaire manier helpen, dankzij het engagement van het personeel van de bank. Het is immers de bedoeling om naast de financiële steun een sterke band te creëren tussen de verenigingen en BNP Paribas Fortis.

   

  Hoe wordt een kandidatuurdossier ingevoerd?

  Elke in België gevestigde organisatie met sociaal oogmerk mag een kandidatuurdossier indienen (vereniging, school, cultureel centrum…).

  De oproep voor projecten staat zowel open voor ex-laureaten die voordien steun hebben gekregen van BNP Paribas Fortis Foundation als voor nieuwe organisaties.

  Om uw dossier in te voeren gaat u naar de site van de projectoproep.

  Lees aandachtig de toekenningsvoorwaarden en de selectiecriteria vooraleer u uw dossier invoert. De oproep voor projecten loopt tot 10 oktober.

   

  Als u vragen heeft, kunt u bellen naar de Koning Boudewijnstichting op de nummer 02-500 4 555, met vermelding van het referentienummer D5190830. .

  Voor meer informatie over de begeleiding kunt u contact opnemen met Hélène Deconinck (02-549 02 53 – deconinck.h@mandate.kbs-frb.be)

   

  Meer informatie : consulteer de brochure

  back-to-top