Alle nieuws

Pers

  TOUTES LES ACTUALITES

  Accéder à la newsroom

  BNP PARIBAS FORTIS FOUNDATION STEUNT 93 PROJECTEN VAN VZW’S VIA HAAR AWARDS 2018

  10-12-2018
  Dit jaar zal BNP Paribas Fortis Foundation via zijn Awardsprogramma 84 vzw’s van over heel België bekronen en aan 9 projecten een ‘Recht uit het Hart’-award toekennen. Daarmee verleent de Foundation in totaal 828.000 euro financiële steun.

  Educatie als wapen tegen armoede

  Volgens Eurostat* loopt bijna een op de vier jongeren in België het risico om ooit in armoede te belanden of het slachtoffer van sociale uitsluiting te worden. BNP Paribas Fortis Foundation probeert daar iets aan te doen met zijn Awardsprogramma, dat sinds vijf jaar tal van vzw’s beloont die ijveren voor sociale integratie via de educatie van kinderen en jongeren in moeilijkheden. Naast het educatieve aspect, dat de essentie van het programma uitmaakt, houden de selectiecriteria onder meer ook rekening met de duurzaamheid van de ingediende projecten, hun directe impact op de armoede, hun maturiteit en de ervaring van de vereniging.

  De Awards, het paradepaardje van de Foundation

  Het Awardsprogramma is een van de belangrijkste initiatieven waarmee BNP Paribas Fortis Foundation de wereld van de vzw’s financieel steunt. Elk jaar nodigt de Foundation de Belgische verenigingen uit om in de loop van het eerste kwartaal hun project in te dienen. Sinds de lancering van het programma in 2010, droeg het in totaal al voor meer dan 6,2 miljoen euro bij aan de realisatie van 603 projecten.

  Jaarlijks verleent de Foundation ook hulp in de vorm van financiële steun aan zo’n 2.000 kinderen in moeilijkheden, en wel via haar Awardsprogramma, dat tot doel heeft jongeren van alle leeftijden te ondersteunen, ongeacht de aard van hun problemen (afhaken op school, handicap, ziekte, ontwricht gezin…).

  Foundation brochure Awards 2018_NL
   
  9 Recht uit het hart Awards  

  Van 5 november tot 2 december kreeg het personeel van de bank en het grote publiek de kans om een recht uit het hart award te kiezen tussen de 84 awardslaureaten van 2018. Meer dan 32.000 hebben gestemd en op die manier 9 projecten uitgekozen die een bijkomend bedrag van 2000 euro zullen ontvangen:

  • Antwerpen: vzw MPI Oosterlo (Geel)
  • Bruxelles – Brussel: Villa Indigo (Evere)
  • BW - Namur – Lux : Ecole et Surdité (Namur)
  • Hainaut: Clos du Chemin Vert (Chimay)
  • Liège : Les Ecureuils (Theux)
  • Limburg: Begeleidingscentrum Sint-Elisabeth (Peer)
  • Oost-Vlaanderen: Dienstverleningscentrum De Triangel (Lovendegemt)
  • Vlaams-Brabant: Windekind (Leuven)
  • West-Vlaanderen: Begeleidingscentrum Het Anker/Spermalie (Brugge)

  Bron : http://ec.europa.eu/eurostat/documents/2995521/7738122/3-16112016-AP-EN.pdf/c01aade1-ea44-411a-b20a-94f238449689

  back-to-top