Alle nieuws

Pers

  TOUTES LES ACTUALITES

  Accéder à la newsroom

  GEËNGAGEERDE STUDENTEN, EEN TROEF VOOR DE TOEKOMST

  07-02-2018
  Op dinsdag 6 februari 2018 vond het colloquium over het engagement van de studenten plaats, in aanwezigheid van Hare Majesteit Koningin Mathilde. Dit engagement werd vanuit verschillende perspectieven in de kijker gezet en gevaloriseerd.

  Dit colloquium werd georganiseerd door Tutoraatproject AUHA - Universiteit Antwerpen,
  Schola ULB, BRUTUS - Vrije Universiteit Brussel,Tutorat de transition - UNamur en UCL
  en BNP Paribas Fortis Foundation in samenwerking met het Koningin Mathilde Fonds.

  Waarom engageert een student zich? Hoe kan deze daad van burgerschap verder ontwikkeld worden? Welke plaats kan er gegeven worden aan deze betrokkenheid in het verenigingsleven, het onderwijs en de academische wereld? Op welke manier kan de maatschappij deze geëngageerde studenten erkenning en (financiële) steun bieden? Onderzoekers, hogescholen en universiteiten, studenten en politici van de Nederlandstalige en Franstalige gemeenschap hebben getracht samen een antwoord te vinden op deze vragen. Er werden ook een aantal goede praktijkvoorbeelden naar voor gebracht. Olivier Servais, van de Université catholique de Louvain en Lucas Meijs, van de Rotterdam School of Management Erasmus University traden als experten op.

  Persbericht

  Programma - Programme  Slides Student Colloque-Colloquium 060218

  Aanbevelingen

  Slides Lucas Meijs

  Slides Olivier Servais

  E_SDG goals_icons-individual-rgb-04E_SDG goals_icons-individual-rgb-10E_SDG goals_icons-individual-rgb-17E_SDG_logo_No UN Emblem_square_rgb

  back-to-top