Alle nieuws

Pers

  TOUTES LES ACTUALITES

  Accéder à la newsroom

  BNP PARIBAS FORTIS FOUNDATION STEUNT 87 PROJECTEN VAN VZW’S VIA HAAR AWARDS 2017

  04-12-2017

  Dit jaar zal BNP Paribas Fortis Foundation via zijn Awardsprogramma 78 vzw’s van over heel België bekronen en aan 9 projecten een ‘Recht uit het Hart’-award toekennen. Daarmee verleent de Foundation in totaal 828.000 euro financiële steun.

  Educatie als wapen tegen armoede

  Volgens Eurostat* loopt bijna een op de vier jongeren in België het risico om ooit in armoede te belanden of het slachtoffer van sociale uitsluiting te worden. BNP Paribas Fortis Foundation probeert daar iets aan te doen met zijn Awardsprogramma, dat sinds vijf jaar tal van vzw’s beloont die ijveren voor sociale integratie via de educatie van kinderen en jongeren in moeilijkheden. Naast het educatieve aspect, dat de essentie van het programma uitmaakt, houden de selectiecriteria onder meer ook rekening met de duurzaamheid van de ingediende projecten, hun directe impact op de armoede, hun maturiteit en de ervaring van de vereniging.

  De Awards, het paradepaardje van de Foundation

  Het Awardsprogramma is een van de belangrijkste initiatieven waarmee BNP Paribas Fortis Foundation de wereld van de vzw’s financieel steunt. Elk jaar nodigt de Foundation de Belgische verenigingen uit om in de loop van het eerste kwartaal hun project in te dienen. Sinds de lancering van het programma in 2010, droeg het in totaal al voor meer dan 5,4 miljoen euro bij aan de realisatie van 510 projecten.

  Jaarlijks verleent de Foundation ook hulp in de vorm van financiële steun aan zo’n 2.000 kinderen in moeilijkheden, en wel via haar Awardsprogramma, dat tot doel heeft jongeren van alle leeftijden te ondersteunen, ongeacht de aard van hun problemen (afhaken op school, handicap, ziekte, ontwricht gezin…).

  Bron : http://ec.europa.eu/eurostat/documents/2995521/7738122/3-16112016-AP-EN.pdf/c01aade1-ea44-411a-b20a-94f238449689

  Foundation brochure Awards 2017

  Via de achtende editie van zijn Awardsprogramma zal BNP Paribas Fortis Foundation 87 projecten helpen realiseren van vzw’s die in België ijveren voor de integratie van kinderen en jongeren in moeilijkheden.

  back-to-top