Alle nieuws

Pers

  TOUTES LES ACTUALITES

  Accéder à la newsroom

  Crowdfunding Academy’s

  26-10-2017
  De Foundation geeft tal van vzw’s niet alleen directe financiële steun via haar ‘historische’ programma’s (de Awards en Help2Help), maar probeert ze via Crowdfunding Academy’s ook te helpen bij hun zoektocht naar nieuwe financieringsbronnen. De Foundation lanceerde het initiatief in 2016 en herhaalde het van 2 tot 19 oktober 2017, in samenwerking met Hello crowd!.

  Dit keer stonden de opleidingen open voor alle vzw’s, ongeacht of ze al steun van de Foundation genoten. Coaches van Hello crowd! leidden zes sessies van twee uur, in Hasselt, Leuven, Kortrijk, Gent, Charleroi en Namen. Onder de 150 deelnemers waren er vanzelfsprekend leden van allerlei vzw’s. Gezien het grote succes staat nu al vast dat Foundation volgend jaar nieuwe sessies organiseert.

  1.000 euro en meer

  Voortaan krijgen vzw’s die zich via Hello crowd! willen laten financieren ook financiële steun van BNP Paribas Fortis Foundation, dat voor elke ingezamelde euro nog eens hetzelfde bedrag bijpast (met een maximum van 1.000 euro). Er zijn wel twee voorwaarden: de vzw moet in het verleden al steun van de Foundation gekregen hebben, en het project moet passen in de interventiedomeinen van de Awards of van Help2Help.

  "We zijn ervan overtuigd dat crowdfunding de vzw’s fantastische mogelijkheden biedt", zegt Marc Félis, Head of BNP Paribas Fortis Foundation. "Omdat ze er geld mee kunnen inzamelen, uiteraard, maar vooral omdat ze dankzij de begeleiding van de Hello crowd!-coaches, hun communicatie en zichtbaarheid kunnen verbeteren en zo nieuwe ‘sponsors’ bereiken."

  Meer weten

  Afspraak op Hello crowd! als je via crowdfunding projecten wilt helpen financieren van verenigingen die BNP Paribas Fortis Foundation steunt.

  back-to-top