Nieuwe Jump-partners in oktober

Duurzame partnerships uitbouwen met verenigingen die zich via het Jump-programma inzetten voor jongeren in moeilijkheden

BNP Paribas Fortis Foundation verleent in het kader van haar Jump-programma financiële en materiële hulp over drie jaar aan educatieve en maatschappelijke projecten van drie buurtverenigingen – Amarrage in Braine-l'Alleud, Solidarcité in Anderlecht en Leerwerkplaats Garage in Borgerhout. 

Die verenigingen helpen ontspoorde adolescenten om opnieuw aansluiting te vinden bij de maatschappij en zich actief in te zetten voor de gemeenschap. Om hun integratie te bevorderen, bieden de vzw's de jongeren een aantal mogelijkheden om falen op school tegen te gaan, hun leertraject te verrijken, hun burgerzin tegenover kansarme mensen te ontplooien en om hun zelfredzaamheid en hun sociale vaardigheden te ontwikkelen.

Het Jump-programma van BNP Paribas Fortis Foundation startte in 2011 met drie proefprojecten – Oranjehuis in het Kortrijkse, SOS Jeunes Quartier Libre in Brussel en La Chaloupe in Waals-Brabant. Na drie jaar kon een positieve balans worden opgemaakt. Daarom gaat de private stichting van BNP Paribas Fortis opnieuw met drie nieuwe verenigingen in zee. De projecten van Leerwerkplaats Garage, Amarrage en Solidarcité krijgen elk 60.000 euro steun, gespreid over drie jaar.

De keuze voor een actief engagement op langere termijn vloeit voort uit een grondige doorlichting van haar beleid die de Foundation dit jaar liet uitvoeren. Die evalueerde de manier waarop de Foundation sinds 2010 verenigingen steunt en de impact ervan op jongeren en kinderen in moeilijkheden.  

back-to-top