In december zijn de laureaten van de Awards 2014 bekend

Uitreiking van de Awards 2014 van BNP Paribas Fortis Foundation

80 verenigingen die zich inzetten voor kansarme kinderen en adolescenten in moeilijkheden zullen hun educatieve project kunnen realiseren dankzij een financiële steun van de private stichting van BNP Paribas Fortis. Er is een totaalbedrag van 746.500 euro mee gemoeid. Er reageerden 200 verenigingen op de oproep voor projecten die BNP Paribas Fortis Foundation in het voorjaar voor het vijfde opeenvolgende jaar lanceerde. 80 ervan krijgen een financieel duwtje in de rug, waarvan 72 via een Award.

Nationale en regionale Awards – Zeven selectiecomités, samengesteld uit medewerkers van de bank en van de Foundation, beloonden 59 lokale verenigingen, samen goed voor 651.500 euro. 


Verder ontvangt Groep INTRO een nationale Award ter waarde van 25.000 euro. Dat project richt zich op jongeren in de stad Halle die nog leerplichtig zijn maar geen schools perspectief meer hebben. Samen met de leerlingen zoekt de vereniging naar een gepast individueel traject, waar het recht op leren opnieuw centraal staat.

Publieks- en personeelsaward 'Recht uit het Hart' – Van 7 november tot 7 december konden zowel het publiek als de medewerkers van BNP Paribas Fortis in de regio van hun keuze online stemmen op een van drie projecten die de respectieve regionale selectiecomités voordroegen. 

back-to-top